Mediation

Mediation

Wie een geschil heeft, wil daar zo snel mogelijk van af. Liever werkbare verhoudingen dan juridische steekspelen. Procederen kost meestal veel tijd, energie en geld. Bovendien is een vonnis van de rechter niet altijd een oplossing. Er is een andere mogelijkheid: mediation.

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil, met de hulp van een neutrale, vakbekwame conflictbemiddelaar: de mediator.

Vrijwel elk geschil heeft een voor betrokken partijen aanvaardbare oplossing. Vaak wordt deze oplossing niet gezien omdat partijen verwikkeld zijn in een conflict. De mediator kan daarin verandering brengen door de vastgelopen communicatie tussen partijen weer op gang te brengen en partijen te stimuleren tot overleg.

De mediator staat niet boven de partijen. Hij doet geen ‘uitspraak van bovenaf’. Bij mediation bepalen partijen zelf de oplossing waarbij hun belangen en de toekomst voorop staan, dit alles met de hulp van de mediator die het onderhandelingsproces begeleidt.

Cyril Janssen van ons kantoor heeft de opleiding tot mediator met succes afgesloten en heeft uiterst positieve ervaringen met mediation-opdrachten.

Cyril Janssen is aangesloten bij de Mediatiorsfederatie Nederland (MfN)

fiber_manual_record

Gezamenlijk oplossen van een geschil

fiber_manual_record

Overleg tussen partijen

fiber_manual_record

Partijen bepalen zelf